layoutelementlayoutelement
Topbanner Holmboe 2017 

Opera og lydkunst for de yngste

Festivalen Holmboe i Horsens favner bredt og har sjove og spændende familiekoncerter på programmet. I år gælder det Tryllefløjten og multikunstneren Thomas Sandberg.

Det Lille Operakompagni spiller operaforestillinger for børn og gør det på sin helt egen måde med en utraditionel besætning - to sangere og en saxofonkvartet. På Holmboe-festivalen spiller de Tryllefløjten af Mozart, som er en af verdens mest kendte operaforestillinger lørdag d. 8. marts kl. 11 på Horsens Ny Teater.

Musikken er fantastisk og historien er eventyrlig og humoristisk, men rummer alligevel store spørgsmål som kærlighed, magi, løgn, moral og adskillelse. Som i alle operaer er der lagt op til drama, spænding og forløsning - og de mindste vil nok synes, det er rart at have de voksne lige ved hånden!

I en helt anden boldgade findes Sandberg Explorer. Komponist, slagtøjsspiller og multikunstner og "musikalsk opdagelsesrejsende". Ved Thomas Sandbergs koncert/forestilling, der spiller på Horsens Kunstmuseum søndag d. 9. marts kl. 11, er der ikke klassisk musik på programmet - men snarere lydkunst som ikke lige er til at putte i en genre-bås.

Det er skørt, sjovt og mærkeligt, og man ved ikke på forhånd, hvad der kommer til at ske, for Sandberg improviserer sig rundt mellem forskellige genrer som ny kompositionsmusik og performance - og swingende rytmer! Han drives af en smittende lyst til at vise hvad det er for lyde og genstande, som vi omgiver os med, og gør det med stor underholdningsværdi. Også for de voksne.

Entreen til familiekoncerterne er 50 kr. pr. person, og fra festivalens side anbefales det at købe sin billet i forsalg på hjemmesiden, da der er begrænset antal pladser til koncerterne.

Læs mere om festivalen Holmboe i Horsens på www.holmboeihorsens.dk