layoutelementlayoutelement
Topbanner Holmboe 2017 

Musikalsk møde mellem prisvindere

Folkemusiktrioen Dreamers Circus og Den Danske Strygekvartet spiller sammen på festival.

Folkemusik møder klassisk - og spændende musik opstår. Det er pointen med den koncert, der kommer til at sætte punktum for årets Holmboe i Horsens-festival.

 

Violinisten Rune Tonsgaard Sørensen er bindeleddet mellem de to ensembler, da han er violinist i begge. Han modtog i efteråret 2013 en af Kronprinsparrets stjernedryspriser, og netop evnen til at bevæge sig på tværs af genrerne blev fremhævet ved prisoverrækkelsen, inden Dreamers Circus kvitterede med et nummer på scenen i Operahuset i Sydney.

 

Dreamers Circus kunne også gå stolte hjem efter 2013-udgaven af DMA Folk-prisfesten. Her blev det til hele tre priser til trioen. De modtog prisen for Årets Udgivelse og Årets Talent, og prisen til Årets Kunstner gik til gruppens cittern-spiller Ale Carr.

 

Dreamers Circus har vundet stor anerkendelse for deres enorme musikalitet og måden de med lethed bevæger sig rundt i deres helt eget musikalske univers mellem klassiske kompositioner og folkemusik. Dreamers Circus er Nikolaj Busk, Rune Tonsgaard Sørensen og Ale Carr.

 

Asbjørn Nørgaard, Rune Tonsgaard Sørensen, Fredrik Schøyen Sjölin og Frederik Øland udgør Den Danske Strygekvartet, som musikernes unge alder til trods har mere end ti år på bagen. De har spillet sammen siden teenageårene (med en enkelt udskiftning) og kaldte sig de første år "Den Unge Danske Strygekvartet". I dag turnerer de verden rundt og har vundet fornemme priser i ind- og udland for deres fremragende samspil. Aktuelt er de "hus-ensemble" i New York hos Chamber Music Society of Lincoln Center, hvilket betyder en række af koncerter på den prestigefyldte scene.

 

Muligheden for at høre de to ensembler spille sammen er ganske unik og det er næppe kun publikum, men også de seks musikere, der glæder sig til koncerten, hvor de skal mødes og udveksle og udfordre hinanden musikalsk.

 

Den Danske Strygekvartet spiller på Horsens Ny Teater søndag d. 9. marts kl. 16. Dreamers Circus spiller sammen med Den Danske Strygekvartet, søndag d. 9. marts kl. 19.30 - også på Horsens Ny Teater. Billetsalg på Horsens Ny Teater eller på festivalens hjemmesiden, www.holmboeihorsens.dk, hvor man også finder resten af festivalprogrammet.

 

Der kan tilkøbes en festivaltallerken, så man kan spise en bid brød i Teatercafeen mellem de to koncerter.