layoutelementlayoutelement
Topbanner Holmboe 2017 

Forårsfestival melder klar med klassisk

Holmboe i Horsens-festivalen favner bredt. I det dugfriske program er der plads til både tangotoner, folkemusik og KoncertContainer!

Den topaktuelle folkemusiktrio Dreamers Circus får fornøjelsen af at sætte punktum for årets udgave af Horsens-festivalen Holmboe i Horsens søndag d. 9. marts. Men inden da har publikum haft mulighed for at kaste sig ud i en sand tour de force rundt i hjørnerne af det klassiske musikunivers.
Festivalens egne koncerter udgør, sammen med andre lokale arrangørers koncerter, et flot musiktilbud, som sætter fokus på den Horsens-fødte komponist Vagn Holmboe, som festivalen er navngivet efter, men i endnu højere grad på selve den klassiske genre, som ikke er så snæver endda.

Klassiske musikfotografier
Det er festivalweekend 7.-9. marts men allerede weekenden før lægges der op med fernisering på en udstilling med fotografen Nikolaj Lunds nyskabende portrætter af klassiske musikere fra ind- og udland. Samme dag giver vokalensemblet Ars Nova Copenhagen koncert på Horsens Kunstmuseum og giver dermed festivalen en fornem optakt.

Stærke danske navne
I festivaldagene venter koncerter med stærke navne fra det danske musikmiljø - Den Danske Strygekvartet, Mythos Accordeonduo, Piazzolla Orkestret med bl.a. Tanja Zapolski ved flyglet, sangerinden Andreas Pellegrini og Bjarke Mogensen på accordeon. En spændende og anderledes koncertoplevelse er også at finde i arrangementet "Talende toner - Klingende Ord", hvor skuespilleren Karen Lise Mynster sammen med pianisten Anne Mette Stæhr og violinisten Helge Slaatto inviterer til en kombination af nordisk musik og lyrik.

Udenom koncerterne
Festivalen tilbyder i år mulighed for at tilkøbe spisning i Teatercafeen i forbindelse med aftenkoncerterne, og der vil torsdag d. 6. marts, dagen før den egentlige festival, være fyraftenslounge på KulisseLageret med et spændende møde mellem klassisk og elektronisk musik.

Til børnene
Horsens Musikskole er en aktiv medspiller i festivalprogrammet. Ikke mindst med afviklingen af en indledende runde af Steinwayfestivalen på Horsens Ny Teater lørdag d. 8. marts. Der vil være musikoplevelser til børnefamilierne med en familievenlig udgave af Tryllefløjten med Det Lille Operakompagni og en koncert med multikunstneren Thomas Sandberg, der udforsker og leger med lyde, elektronik og percussion under overskriften Sandberg Explorer.

KoncertContaineren
For de nysgerrige, eventyrlystne og dem der ikke rigtig tror klassisk musik er noget for dem, kan KoncertContaineren give en lille smagsprøve på genren. På Søndergade i Horsens kan man komme ind til 3-5 minutters musikoplevelse i intime rammer og forhåbentlig gå beriget derfra. Man kan ikke vælge hvad eller hvem man vil høre - til gengæld er minikoncerterne gratis og uden tilmelding!

Festivalen tilbyder en partoutbillet, Holmboebilletten, til kun 300 kr., så der er rig lejlighed til at tage på musikalsk opdagelsesrejse i festivalprogrammet. Billetsalg findes online på hjemmesiden samt ved indgangen før koncerterne. Man kan læse mere om festivalen og finde programmet på www.holmboeihorsens.dk.

Programmet kan også læses direkte her: http://www.e-pages.dk/horsenskommune/446/