layoutelementlayoutelement
Topbanner Holmboe 2017 

Musik fra Buenos Aires i danske hænder

Piazzolla Orkestret brænder for den argentinske komponist Astor Piazzollas musik.

Det bliver de seks musikere i Piazzolla Orkestret, der for alvor spiller dette års Holmboe-festival i gang. Fredag d. 7. marts kl. 20 går det løs med Piazzollas svingende valse, dramatiske sange og fyrige fugaer i Kviumsalen på Horsens Ny Teater.

Piazzollas musik bliver ofte forbundet med tangoen, der jo om noget er argentinsk musik, men Piazzolla selv, der levede fra 1921 til 1992, kaldte i stedet sin musik for "musik af Buenos Aires", da den er langt mere raffineret med inspiration fra klassiske europæiske komponister, bl.a. Bach.

De seks musikere i Piazzolla Orkestret er kendte solistnavne fra den danske rytmiske og klassiske musikscene. Mezzosopranen Andrea Pellegrini står for det vokale, mens pianisten Tanja Zapolski sidder ved flyglet. Begge har, ligesom accordeonisten Bjarke Mogensen, også tidligere gæstet Holmboe-festivalen i andre sammenhænge. De øvrige tre musikere er Per Arne Ferner på guitar, Erik Heide på violin og Joel Gonzales på bas.

Lene Bjarke Skov, der er koordinator af festivalen Holmboe i Horsens, fortæller: At have et ensemble som Piazzolla Orkestret på programmet handler om det, som er så centralt for Holmboe-festivalen. At række ud mod nye publikumsgrupper, der ikke tror de kan lide klassisk musik eller det vi kalder kompositionsmusik. Holmboefestivalen skal være andet end traditionelle klassiske koncerter, og dét bliver en aften i selskab med Piazzolla Orkestret helt sikkert". De seks musikere præsenterer gerne sig selv som "et orkester der får musikken til at syde og salen til at koge"!

Entré til koncerten er 140 kr. Der kan købes billet på Horsens Ny Teater, på festivalens hjemmeside eller ved indgangen. En tapasinspireret festivaltallerken kan forudbestilles og nydes i Teatercafeen inden koncerten. Find hele festivalprogrammet på www.holmboeihorsens.dk